Breien? Oei, te moeilijk!

Breien is een beladen begrip, iedereen heeft er zo zijn eigen gedacht van. Sommigen zijn meteen laaiend enthousiast of is het al een tijdje een droom . Andere zeggen meteen: “oei nee, niets voor mij. Geen tijd voor. Ik ben daar niet handig genoeg voor…” Maar wist jij dat het allemaal niet zo zwaar en moeilijk hoeft te zijn? Bij breien, denken we meteen aan moeilijke, zware, ingewikkelde,… projecten: zoals truien, liefst nog met een lastig model, kabels en lage technieken. Maar niemand heeft gezegd dat je meteen daar aan moet beginnen. Ik wil jou laten zien dat het eigenlijk best wel makkelijk is. Daarom vind je op deze website enkel beginner proof projecten.

Wie ben ik en waarom brei ik?

Ik ben Jolien, het gezicht achter Secret Knitters. Als kind heeft mijn oma me ooit leren breien. Toen ik mijn schoonmoeder leerde kennen en haar zag breien, had ik de microben weer te pakken. Op dat moment was ik mij nog niet bewust van wat breien voor mij zou betekenen.

Op mijn 23ste kreeg ik als gevolg van perfectionisme en over presteren, een burn-out. Ik werd thuis geschreven en zat daar de volledige dag alleen thuis met mijn gedachten. Ik moest het zelf zien op te lossen en breien heeft me daar bij geholpen. 

En een aantal jaren later is het voor mij nog steeds één van mijn belangrijkste manieren om te ontspannen.

Keep it simpel...

Het leven is zo al moeilijk genoeg. We hoeven er niet nog meer druk op te leggen. Daarom is mijn doel om jou ook te laten ervaren wat voor effect breien kan hebben. Maar daarvoor moet ik jou eerst aan de slag te krijgen. Op de website vind je alleen snelle en makkelijke breiprojecten op maat van beginners. Ik schrijf de breipatronen zelf op een zo duidelijk en uitgebreid mogelijke manier zodat iedereen zonder ervaring er mee aan de slag kan. Wil je het eerst zelf eens testen? Neem dan een kijkje op mijn blog of download één van de gratis breipatronen.

Ik sta ook altijd open om jou te helpen dus loop je ergens vast met mijn patroon of heb je een andere vraag over mijn producten? Stuur me dan zeker een mailtje via secret_knitters@outlook.com en ik help je graag verder!

Kwaliteit en zachtheid

Ookal zijn het snelle projectjes. Ze nemen natuurlijk wel wat tijd in beslag. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je breiwerk kunnen genieten. Een net zo belangrijk aspect waar je misschien nog niet bij stil gestaan hebt, is hoe wol aanvoelt om mee te werken. Je moet even hard kunnen genieten van je process als van het resultaat. Daarom vind je op de website enkel materialen die ik zelf gebruikt en goedgekeurd heb. Ik ben zelf heel gevoelig, dus voor mij zijn zachtheid en kwaliteit heel belangrijk.