De leukste haarband patroontjes voor deze herfst

De haarband is een mega populair projectje voor in de herfst/winter. Dit omdat het een snel en makkelijk is om te maken, maar ook omdat zowel beginners als gevorderden hier plezier aan kunnen beleven. Bij beginners omdat het een simpele rechte lap is die je in elkaar naait en bij gevorderden omdat je allerlei verschillende steken kan gebruiken om uit te testen. Hier zijn een aantal leuke modelletjes:

Patroontjes voor beginners:

De ribbelband is een van de makkelijkste patroontjes om te maken. Deze kan je eigenlijk maken met eender welke wol die je in je bezit hebt. Het is gewoon een lapje rechtdoor. Zorg er vooral voor dat je de juiste breinaalden kiest. Dit vind je terug op het labeltje van je wol. Zet 10 tot 20 steken op (afhankelijk van hoe dik je wol is) en voilà! Dit patroontje kan je trouwens gratis downloaden via deze link!

Nog zo een modelletje om mee te beginnen is de classic headband. Het principe is hetzelfde als de ribbelband. Alleen wissel je bij dit patroon een rechte en een averechte naald af. Ook dit patroon kan je hier gratis downloaden.

Modelletjes met speciale steken

Voor de meer gevorderde breisters is het altijd leuk om een speciale steek te gebruiken ipv gewoon rechtdoor. Hier zijn een paar voorbeeldjes:

De woven cable headband

Deze is voor de breisters met iets meer geduld omdat je verschillende kabels moet breien. Dit zorgt voor een leuk effect, maar de kans bestaat wel dat je een een steekje laat vallen. Als je hier niet bang voor bent kan je deze zeker eens proberen:

De crazy cashmere headband

Deze headband is een beetje makkelijker dan de woven cable headband omdat je maar 2 kabel naalden hoeft te maken. De strepen creëer je door 3 steken recht af te wisselen met een averechte steek. Via de link hieronder kan je het patroon aankopen:

The fischermans headband

Deze steek is eigenlijk niet zo moeilijk. Je wisselt een rechte en een averechte steek af. Vanaf de tweede naald steek je voor elke rechte steken telkens een steek onder je normale steek en brei je gewoon zoals je gewend bent. Benieuwd? Hieronder vind je het patroon:

Patroontjes in het rond

Dit modelletje vind je regelmatig in winkels en op het internet. Het is eigenlijk heel makkelijk. Ipv een rechte lap te breien, brei je diezelfde lap in rondjes op een rondbreinaald. Benieuwd? Shop je patroontje hieronder:

Dit zijn maar een aantal patroontjes uit het assortiment. Wil je graag alle patroontjes bekijken?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *