Je wilt leren breien en staat in de wolwinkel…

Ik neem aan dat jij ook vaak scrollt door instagram of pinterest. Je ziet allemaal leuke zelf gemaakte breiwerkjes en denkt: wauw! Dat wil ik ook kunnen. Leuk! Als je dan later naar de lokale supermarkt of wolwinkel rijdt, zie je een gigantische muur met allemaal wol, breinaalden en andere accessoires. Je lap wat nu?!

De eerste tip die ik je wil meegeven is: koop niet zomaar wat bolletjes of materiaal. Er is geen standaard hoeveelheid wol die je kan kopen voor een bepaald project. Hoeveel wol je zal nodig hebben, hangt af van het aantal meters er op je bolletje zitten, welke steek je zal breien, welke naald dikte je wil gebruiken,.. Je kan het dus best even vragen aan de verkoop(st)er hoeveel wol je nodig hebt.

Tip twee: één set breinaalden kan je niet voor alles gebruiken. Iedere wol is anders en moet dus ook met een andere breinaald gebreid worden. Op het label staat welke dikte breinaalden je mag gebruiken. Je kan een andere dikte gebruiken, maar dan gaan je steken niet mooi uitkomen.

Tip drie: leer eerst stappen voor je kan lopen. Vaak willen mensen leren breien omdat ze een bernadette willen maken. Je kan meteen daar aan beginnen, maar ik zou eerder starten met een sjaal of haarband. Dit zij simpele projecten om je de eerste technieken aan te leren zodat je niet overweldigd raakt. Een sjaal maken is vrij simpel: je breit verschillende rijen rechte steken achter elkaar. Dit kan eigenlijk met zowat iedere wol die je leuk vindt. Eens je rechte en averechte steken goed onder de knie hebt, kan je verder gaan met een bernadette.

Extra tips kan je terugvinden in een brei-gids die ik voor jou gemaakt heb! Je kan heb hieronder downloaden.

Hopelijk weet je nu al een beetje meer waaraan en waaraf? Als dit je wat te moeilijk lijkt, kan je ook gewoon een breipakket bestellen via de webshop. In het pakket vind je standaard  al het materiaal dat je nodig hebt en het patroon krijg je gratis. Als je de juiste breinaalden niet hebt, kan je deze ook aan je pakketje toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *