7 tips om sneller te breien

Breien kan soms lang duren, zeker als je nog maar net begonnen bent. Hier zijn een aantal tips om het wat sneller te doen gaan:

    • Doe één ding tegelijk: Vaak zijn we met veel dingen tegelijk bezig en dat zal je alleen maar vertragen. Brei met je volle aandacht. Leg die GSM aan de kant. Voor mij helpt het enorm om ondertussen naar een podcast te luisteren. Ik zit dan volledig in mijn eigen bubbel en dat werkt zo ontspannend.
    • Zet je comfortabel: Je zou er van verstelt staan hoe veel tijd je verliest door in een oncomfortabele houding te breien. Zet je gemakkelijk, ik kan bijvoorbeeld totaal niet snel breien als ik met mijn breinaalden niet vrij kan bewegen en constant ergens tegen zit te stompen.
    • kies voor een vaste wol: ik bedoel hiermee een wol die uit één stuk bestaat zoals hier op de foto en niet eentje die er opgewonden uit ziet. Als je een vastere wol gebruikt, is de kans kleiner dat ik in je wol steekt i.p.v. door je steek en verlies je minder tijd.
  • gebruik dikke breinaalden: hoe dikker je breinaald, hoe sneller je breit omdat je dan een groter oppervlak in één keer maakt. Wil je een project dat snel vordert, kies dan voor een breinaald van minimum 8 mm dik.
  • Zijn je breinaalden nog scherp?: Als je begint te breien, heb je waarschijnlijk wel een oud paar breinaalden geërfd van je oma. Let er op dat de punt van je breinaalden niet stomp geworden is. Met een stompe naald is het moeilijker om door je steek te steken en verlies je weer tijd
  • Kies voor ijzeren breinaalden: ik haat echt breien met plastic breinaalden omdat ik altijd het gevoel heb dat mijn steken op stroppen op de naald. Voor mij moeten mijn steken er vlot af glijden. Hierdoor brei je ook sneller. Zijn ijzeren naalden wat zwaar? Hout is ook een goed alternatief.
  • Brei continentaal: continentaal breien is een andere manier om te breien dan het klassieke engels breien dat de meeste gebruiken. Als je continentaal breit, houdt je de draad in je linkerhand. Je maakt minder grote handbewegingen en breit daardoor sneller. Bekijk hier hoe je continentaal breit.

Heb je na het lezen van dit artikel opgemerkt dat je aan nieuwe en betere breinaalden toe bent? Shop jou nieuwe breinaalden in de webshop onder benodigdheden. Zit er niet bij wat je zoekt? Stuur me dan een berichtje!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *