Wauw heb jij die vest zelf gemaakt?

Als ik aan vrienden vertel dat ik de vest die ik aan heb zelf gemaakt heb, vallen ze meestal van hun stoel. Daarop volgend zeggen ze meestal: “ik wou dat ik dat ook kon!” Jij kan dat ook! Wat houd je tegen? Breien ziet er vaak ingewikkelder uit dan het is. Eens je de basis technieken onder de knie hebt, kan je bijna alles maken.

Als ik diezelfde persoon dan vraag of hij/zij het niet eens zelf wilt proberen, krijg ik meestal volgende antwoorden:

  • Ja, maar ik heb daar het geduld niet voor! Met de juiste uitleg, ben je er snel mee weg. Daarnaast kan je ook dikke breinaalden gebruiken. Dan vordert je werk sneller en hoef je zoveel geduld niet te hebben. Ik moet zelf toegeven dat ik ook niet altijd het geduld heb. Daarom gebruik ik meestal dikkere breinaalden bv. 8mm of 10mm. Dan gaat het breien al veel sneller! Er bestaan ook projecten die niet zoveel tijd in beslag hoeven te nemen zoals een haarband. Een simpele haarband zoals de classic headband, kan je op een halve dag al klaar hebben.
  • Ja, maar ik heb daar geen tijd voor! Om de één of andere vreemde reden denkt iedereen dat je uren tijd nodig hebt om te leren breien. Ik kan je vertellen dat ik ook de tijd niet heb om elke dag uren achter mijn naalden te spenderen.  Maar iedereen heeft tijd nodig om te ontspannen en voor mij is breien de ideale manier om tot rust te komen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat breien ontspannend werkt.
  • Ja, maar ik ben daar niet handig genoeg voor! Have you even tried? Breien is uiteindelijk niet meer dan een hoop lussen maken met een touw. Het ziet er gewoon heel gecompliceerd uit. Met een duidelijke uitleg ben je er zo mee weg.

Al moet ik wel een kleine kanttekening maken: als je nog nooit breinaalden hebt vastgehad, raad ik niet aan om meteen aan een bernadette te starten. Dan ga je meteen alle technieken tegelijk moeten aanleren en dan gaat het wat ingewikkeld worden. Begin eerst met iets simpels zoals een sjaal of haarband zodat je niet meteen ontmoedigd raakt. Ik heb 3 ideale beginners-pakketten om mee te starten: de classic headband, de classic scarf of de ribbelband. Hiermee oefen je steken opzetten, recht/averecht breien en steken afzetten. Als je deze technieken onder de knie hebt, kan je een bernadette proberen.

DUS welk excuus kan je nog meer vinden om het niet te proberen? Bestel nu je breipakket via de webshop en start knitting!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *