Wol review: Kid Annell

Hallo Allemaal!

De laatste weken kreeg ik nogal veel vragen over de wol die ik gebruikt heb voor mijn laatste 2 Bernadetten. Dat is namelijk de Kid Annell. Vandaar dat ik jullie er mee wil laten kennis maken. 

Annell is een Belgisch wol merk uit Arendonk dat in veel Belgische wolwinkels te vinden is. De kid bestaat uit 80% mohair en 20% polyester en is super fluffy. Hij is verkrijgbaar in veel verschillende kleurtjes, in bolletjes van 25g waar 100 m draad op zit. 

Ik gebruik hem vaak voor mijn Bernadette modellen. Voor een Bernadette maatje small heb je 12 bollen nodig. Ik brei hem met drie draden tegelijk op een 10mm naald.

Met zijn 3,90 euro per bol is dit een heel budget vriendelijke mohair blend.

Zoals ik al zei is dit mijn favoriete wol voor een Bernadette. Door de langharige mohair krijg je een iets meer bulky draad, waardoor ik hem minder geschikt vind voor het fijnere werk. Hij breidt wel lekker vlot en ook je werk weer uittrekken gaat verassend makkelijk voor een mohair wol.

Hij is iets minder zacht als de duurdere mohair blends waar ik al mee gewerkt heb, maar hij blijft langer mooi en houdt zijn kleur heel goed. De lange vezels klitten ook niet samen na een aantal keer wassen.

Nog één heel belangrijk pluspunt voor mij is dat met deze wol je werk goed vorm houdt na het wassen. Bij andere merken is mijn trui vaak na het wassen plots twee keer zo breed is.

Dus zoals jullie kunnen lezen ben ik heel positief over deze wol. Als ik dan één puntje van kritiek moet geven, is het wel dat hij iets minder zacht is als de meeste mohair blends. Maar dat is natuurlijk persoonsafhankelijk.

Voor de rest vind ik het een top wol voor een topprijs!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *