Wol review: Lana Grossa – Lala Berlin Furry

Meet de Lala Berlin Furry en deze heeft zijn naam zeker niet gestolen. Dit is zonder twijfel de meest fluffy wol die ik ooit gezien heb. Met zijn 90% baby alpaca voelt hij echt aan als een teddybeer. Zijn kleurenkaart is niet extreem uitgebreid, maar tussen deze basiskleuren vind je zeker wel eentje naar je smaak! Je kunt hem breien op breinaalden 8 -10 dus hij breit nog eens lekker snel ook. Op een bolletje zit 75m en volgens het etiket zou je met 300g een trui maat 38-40 kunnen breien.

 

 

Toen deze wol uit kwam, was ik superenthousiast. Het heeft even geduurd voor ik hem effectief besteld heb, maar wat was ik blij toen hij aankwam! Ik bestelde een bolletje extra omdat ik een iets langer model wilde maken, maar daar heb ik nog steeds het geduld niet voor! Goed dat ik dat gedaan heb want voor de mouwen had ik nog een extra stukje nodig. Dus voor maat 40 mag je zeker 350 g rekenen.

 

Kleurenkaart - Lala Berlin Furry
insta restyled retro 65

 

 

 

Ik maakte deze heerlijk warme vest met kabels op de mouwen waarin hij helemaal tot zijn recht komt. Je krijgt het gevoel dat je een bontjas aan hebt, daarom raad ik echt aan om deze wol voor een vest te gebruiken. Voor een trui of sweater vind ik hem te dik, maar dat is persoonlijke smaak.

 

 

Volgens de wasvoorschriften zou je deze wol met de hand moeten wassen, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn vesten en truien bijna altijd was in de wasmachine. Laten we zeggen dat mijn wastest de wolletjes echt op de proef stelt. Ik waste hem met het wolprogramma op 30 graden en ik moet zeggen dat hij dit tot hiertoe heel goed doorstaan heeft. 

Zijn kleur en zachtheid is hij niet verloren en hij rekt ook niet enorm uit of krimpt niet. Het enige minpuntje is dat de fluffy vezels wel een beetje samen klitten na het wassen, maar dit kan je oplossen door ze af te knippen en dan ziet hij er weer zo goed als nieuw uit!

 

 

Mijn mening over de Furry is dus zeer positief. Er zijn natuurlijk goedkopere opties en met zijn €7,95 is hij niet meteen de goedkoopste in zijn categorie. Hij bestaat dan ook uit 90% baby alpaca wat een zeer kwalitatief, maar iets duurder garen geeft. 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *